Heloitusvinkkejä

Maston toppi

Alla kuvattu maston topin heloitus on toiminut hyvin ainakin Lentävässä Kanissa, Lurifaxissa ja Yolassa.
Vanha spinnun ja fokan hela on poistettu. Kulunut hela voi jumittaa satunnaisesti ja fallit voivat myös osua toisiinsa. Vanhan helan aukko peitetty alumiinilevyllä. Vanhan ohjaimen renkaat on poistettu rälläkällä. Tilalle on laitettu fokalle uusi hela heti keulastaagin kiinnityksen alle (Ronstan RF460A). Fallina voi käyttää 6-8 mm dyneemaa. Spinnua varten mastoon on niitattu sopiva omega-silmukka plokille varten, Ronstan RF602, jolla on sopiva kaarevuussäde Expressin mastolle. Plokina voi käyttää esim. leikarilla varustettu 40mm Harken kuten kuvassa. Falli tulee ulos mastoon tehdystä aukosta, aukon koko n. 8×44, katso piirustus. Fallina on käytetty 6 mm Marlowbraid, kevyt ja joustaa vähän, ei mene porsaansaparoille yhtä herkästi kuin dyneema. Sijoittelussa tulee ottaa huomioon luokkasäännön määräykset, spinnun falli saa olla max. 8660 mm maston juuresta. Keulastaagin kiinnitys mastoon kannattaa tarkistaa, mastoon tai T-päätteen helaan voi tulla (on tullut…) hiusmurtumia.

Puomi

Puomiliikin säätö (outhaul) kannattaa rakentaa 2*2*2=8 kertaisena puomin sisään (ks. North Sailsin ohjeet). Puomin sisällä voi käyttää pelkkää dyneemaa.

Köysien pituudet voi simuloida vaikka pakettinarulla, jotta pituudet ja säätövara saadaan oikein. Säätövara kannattaa maksimoida, sakkelin päähän voi jättää aluksi hiukan säätövaraa.

Vanhoissa Northin ohjeissa suositeltiin puomiliikkiin seuraavia heloja

•1 kpl Harken 125, Big Bullet
•2 kpl Harken 082, Bullet
•1 kpl Harken 088, Bullet (läpivientiploki)
•1 kpl Clamcleat
Muilta valmistajilta voi etsiä vastaavat.

Lukon voi laittaa kiinni puomin alareuneaan

Köysien päät voi kiinnittää puomihelan pään läpi menevällä pultilla. Taas on yksi köysi pois kannelta!

Spinnupuomin ripustus ison puomille

Lenkillä toteutettu

Hela

Spinnupuomi paikoillaan

Lenkki ilman spinnupuomia

Viemäriputken pala

Hela

Viemäriputken pala

Pussi

Hekki

Hekin sääto kannattaa rakentaa kukonjalkaan, kertaus ja 6-kertainen talja niin saadaan 24-kertainen välitys. Säätö taittoplokilla levangin viereen.

Peräharus kannattaa ehdottomasti lyhentää n. 9,90m mittaiseksi.

Kuvia Kanin hekistä

24-kertainen talja.


Säätö taittoplokilla levangin viereen. Kuvan ohjurit eivät ole välttämättömiä.

Vastaa