Millan Ilari Angervo soitti ensiviulua Meritien Express-ranking kisassa

Hangon viimeisessä lähdössä vauhtiin päässyt Milla voitti Rysäkarin radalla purjehditun tiukan kisan. Ilarin mukaan voiton avaimet olivat 3 hyvää lähtöä, aikaisemmin ei näin ole käynyt samassa kisassa. Miehistö tosin väitti ettei koko historian aikana ole saatu 3 näin hyvää lähtöä. No onhan Milla voittanut luokkamestaruuskisoissakin lähdön, joten…

Kisat käytiin vaihtelevissa olosuhteissa, tuuli kääntyili välillä 90 astetta ja järjestäjät joutuivat koville. Ensimmäistä lähtöä selvästi johtanut Järnet jäi toiseksi kun tuuli kääntyi ja Milla käytti tilanteen hyväkseen.

Toista lähtöä odoteltiin kun rataa korjattiin, lähtö tapahtui kevyessä tuuless, joka pian kuitenkin koveni. Demokratia sai selvän johdon mutta muista sijoista taisteltiin loppuun saakka. Viimeisessä alamäessä Lurifax ahdisteli Millaa ja ohitti ennen alamerkkiä samalla Kira hiipi tuntumaan. Ilarilla oli deja Vu tunnelmat. Lopulta Kira ja Milla kävivät tiukan kamppailun 3:sta tilasta, jonka Milla voitti 20 sentillä!

Kolmannessa lähdössä veneet olivat ajoissa linjalla ja kolme venettä varasti, kuusi venettä palasi… huono omatunto lienee ollut syynä. Yola vei voiton ja Milla tuli kakkoseksi, Lurifax nousi varaslähdön jälkeen yöstä ja sijoittui kolmanneksi. Kira purjehti koko kisan tasaisesti sijoittumalla jokaisessa lähdössä ja kokonaiskilpailussa neljänneksi.

Milla otti ensimmäisen ranking-voittonsa ja Yolan ensimmäisen lähtövoittonsa, nyt on neljässä ranking-kisassa ollut 4 eri voittajaa ja 6 eri lähtövoittajaa! Kisa senkuin kiristyy, veneitä oli ilmoittautunut ennätykselliset 17. Nyt tsempataan, että saadaan luokkamestaruuskisoihin SM-statukseen tarvittavat 20 venettä.

Vastaa