18 venettä HTPS:n Vuosikilpailussa!

Ennätysmäärä Expressejä oli saapunut kilpailemaan Kruunuvuorenselälle, sää oli aurinkoinen ja tuulet vaihtelevia ja kilpailu tiukkaa. Happy Hour osoitti jälleen kerran taitonsa voittamalla, mutta kannoilla ahdistelivat jo Suunto Cupissa menestyneet uuden polven Express-purjehtijat Prisca ja Yola 2. ja 3. tiloilla. Lauantaina myös Albino väläytti ottamalla ensimmäisen lähtövoittonsa.


Sunnuntain 1. lähtö. Kuva © Vesa Lindqvist

Lauantaina kisailtiin mukavassa kevyessä keskituulessa 3-5 m/s, joka koveni hiukan päivän toisessa lähdössä. Ensimmäinen lähtö jouduttiin uusimaan liian innokkuuden johdosta. Toisella yrittämällä suurin osa pääsi kunnialla matkaan. Feneilijä “Harald Hirmuisen” mukaan “nuoriso” oli liian innokasta. Varastaneisiin kuului mm. Demokratia, Lurifax ja Järnet… Laidoissa oli suuret erot ja Albino haistoi hyvän lähdön jälkeen tuulet parhaiten ottaen voiton.

Toisessa lähdössä oli sitten minuutin sääntö voimassa ja liikkeelle päästiin ensimmäisellä yrityksellä, lähdön voitti Happy Hour. Prisca ja Milla purjehtivat lauantaina tasaisesti ja olivat yhteispisteissä 2. ja 3. ensimmäisen päivän jälkeen.

Sunnuntaina tuuli oli lauantaita kevyempi ja siinä oli suuria vaihteluita joita parhaiten hyödynsi Happy Hour viemällä molempien lähtöjen voiton. Kaos nousi taistelemaan mitaleista Yolan kanssa olemalla molemmissa lähdöissä 2, Yola vastasi 3. sijoilla. Kaoksen OCS ensimmäisenä päivänä kuitenkin jätti heidät yhteistuloksissa neljänneksi. Prisca säilytti 2. sijansa täpärästi.

Mukana oli myös uusi vene, FIN-319 joka pääsi heti ensimmäisessä kisassa hyvään vauhtiin varsinkin sunnuntaina. Luokan kasvu on ollut ilhduttavaa ja tänä kesänä on kisoissa ollut jo “suuren” fliitin tuntua. Virheiden jälkeen on useita veneitä painelemassa ohi, merkeillä muistellaan sääntöjä ja lähdöt ovat haastavia.


Happy Hour startissa. Kuva © Vesa Lindqvist

Lähteminenkö vaikeaa? Mutta missä on JJ? Oolveis häpi näyttää mallia stressittömästä lähdöstä. Nautitaan eväät rauhassa ja tullaan sitten spinnulla lähtöön muiden jälkeen ja voitetaan kisa. Ohittelu on kai mukavaa. Miksei meille kerrottu, että startissa alkaa Happy Hour 1 min paukun jälkeen. Happy näytti myös kuinka alamerkillä ajetaan kevyessä tuulessa kahdesta veneestä alakautta ohi. Saako näin tehdä? 🙂


Ruuhkaa lenssillä. Kuva © Juha Rainio
Purkitettu pulloilma olisi ollut tarpeen kevyellä lenssillä, leikkauskulmat lähentelivät välillä kryssikulmia ja alamerkillä oli ruuhkaa.

Vastaa