Millan voittoputki jatkui Meritien Express-ranking kisassa

Meritien kisa käytiin Rysäkarin pohjoispuolella olevalla rata-alueella 10-14m/s itätuulessa. Osallistujia oli kovasta tuulesta huolimatta ilahduttavasti 20 venettä. Tämä oli monelle veneelle kauden ensimmäinen kovan tuulen kisa ja trimmit olivat itsekullakin hiukan hukassa.

Ensimmäisen lähdön 1. ylämerkillä oli melkoinen ruuhka, vastakäänöksiä tehtiin koko kisan edestä. Milla, Lurifax ja Demokratia kävivät lopulta tiukan kamppailun lähdön voitosta, joka ratkesi veneenmitalla Millan eduksi vasta aivan lopussa, Demokratia jäi veneenmitalla kolmanneksi.

Kovassa tuulessa vauhtia ja vaaratilanteita riitti, lenssit spinnulla pistivät sydämen lyömään pari ylimääräistä tahtia. Välinerikoiltakaan ei vältytty, spinnuja repesi ja yksi vanttikin taisi katketa. Kovan kelin purjehdusta ei opi kuin purjehtimalla kovassa kelissä…

2. lähdön vei reilulla etumatkalla Lurifax, hyvään vauhtiin päässyt Kira oli 2. ja koko kauden hyvin purjehtinut Prisca 3. Tuuli oli koventunut ja spinnut alkoivat harventua.

3. lähdössä oli selvää, että kisan voitosta kamppailivat Lurifax ja Milla. Lurifaxille riitti 2. sija kokonaiskisan voittoon. Heti lähdöstä käytiin tiukkaa kisaa vene venettä vastaan ja johtopaikka vaihteli. Viimeiselle lenssille lähdettiin Lurifaxin johtaessa ja Milla tiukasti kintereillä. Jiipin jälkeen Lurifax esitti näyttävän kiinalaisen heittäytymisen, josta toipuminen vei liian kauan ja myös Kira meni ohitse. Näin Milla voitti kokonaiskisan hyvällä ja varmalla purjehduksella.

Järjestelyt toimivat kovasta tuulesta huolimatta hyvin ja kilapilut vietiin läpi mallikkaasti!

Vastaa