19 venettä HTPS:n Vuosikilpailussa, Helmi korjasi potin!


Lauantain purjehdus, komea rivi Expressejä. Kuva © Réa Maxwell

Ennätysmäärä Expressejä oli saapunut kilpailemaan Kruunuvuorenselälle, sää oli vaihteleva ja kisa tiukkaa. Taas saatiin uusi Express voittajaksi. Luokka senkuin tasoittuu ja voittaminen vaikeutuu. Tässä Helmen kipparin Kristian Raijn raportti.

Kruunuvuorenselkä oli taas maineensa veroinen ja tuuli pyöri kattilassa ihan niinkuin aina ennenkin. 19 venettä saapui paikalle, mukana myös kaksi uutta venekuntaa, 4Play ja Flash Gordon. Loistavaa, että joukossa on taas uusia veneitä, tervetuloa mukaan!

Viikonlopun sääennusteet olivat vaihdelleet koko viikon, ja epävakaista odotettiin. Lauantaiaamuna kuitenkin harmiteltiin ennustusten epätarkkuutta ja paistateltiin auringossa ilman paitaa. Tuuli oli aluksi lähellä nollaa, joten ensimmäinen startti viivästyi noin tunnilla. Keli nousi kuitenkin 2-3 metriin sekunnissa, ja kisat saatiin käyntiin. Expressit olivat kolmannessa lähdössä, louhet lähtivät ensimmäisenä ja folkkarit toisessa. Rata näytti olevan vähän kallellaan vasemmalle, ja louhista oli hyvä ottaa vinkkejä radan taktikoinnin suhteen.

Ensimmäinen startti oli selvästi alamerkiltä, ja jotkut harkitsivat jopa paaralta lähtöä. Valitettavasti uskallus ei ihan riittänyt ja kaikki lähtivät maltillisesti keulat samaan suuntaan 🙂 Poijulta sai aika paljon etua, ja kärki ajoi radan vasenta reunaa. Fliitti pysyi uskomattoman tiiviissä kasassa ja virheet kostautuivat useamman sijan menetyksenä. Yola otti vanhasta muistista lähtövoiton, Prisca oli toinen ja Helmi kolmas. Kokonaiskisan kolmas, Kira oli tässä lähdössä kuudes. Toinen startti oli olosuhteiltaan aika samanlainen ja lähtölinja oli edelleen hieman vinossa. Kisan puolivälissä keli keveni, ja radalle muodostui tuulireikiä. Tämä aiheutti hajontaa hieman enemmän ja sijoitukset vaihtelivat kärjen osalta. Kira otti heti ensimmäisellä kryssillä hurjan kaulan seuraaviin, ja saikin ajaa melko rauhassa voittoon. Yola tuli maaliin toisena, Järnet kolmantena ja Kaos jatkoi nelossarjaansa. Prisca ja Helmi jäivät kärjestä ja tulivat sijoille 6. ja 8.

Toinen päivä oli vähän koleampi ja vanttejakin piti vetää tiukemmalle. Tuulta oli parhaillaan noin 7ms ja puuskat tulivat todella vaihtelevista suunnista. Ensimmäisessä lähdössä annettiin ensin yksittäinen palautus, josta parin minuutin päästä ammuttiin yleinen. Tämä aiheutti hieman hämmennystä ja tuomareiden pitikin tulla hakemaan veneet pois radalta. Uusintalähdössä oli edelleen lämmöt päällä ja linjalla nähtiin tiukkaa vääntöä. Prisca, Kaos, Nota Bene ja Milla ahnehtivat hieman liikaa ja saivat lopputulokseksi OCS:t. Helmikään ei mahtunut viivalle ja lähti muiden perään kierrettyään alamerkin vielä startin jälkeen. Tuulen oikkujen takia sijoitukset vaihtelivat taas paljon ja kääntömerkkien kierrot olivat haasteellisia Folkkareiden sattuessa samalle merkille. Joku Folkkareista olikin menettänyt peräsimen peräänajon yhteydessä. Kipparin ilme oli kuulema ollut näkemisen arvoinen kun pinnassa ei ollut enää lapa paikoillaan 🙂 Lenssillä suosiolliset reittivalinnat vaihtelivat ja Yolan kohtaloksi koitui se kerta kun sinne vasemmalle ei kannattanut ajaa. Helmi otti ensimmäisen lähtövoittonsa ja seuraavat sijat jakoivat Kira, Järnet ja Petrina.

Toisessa lähdössä Kaos, Yola ja Helmi pääsivät hieman karkuun. Prisca otti vielä kolmikon kiinni ja viimeiselle yläpoijulle saavuttiin tiukassa paketissa. Helmi otti toisen paukun tiukan taistelun jälkeen ja hurraus kuului varmastikin kauppatorille asti. Seuraavat maaliin tulleet olivat Prisca, Yola ja Kaos.

Vastaa