Uusi Hangon Regatan ennätys, 27 Expressiä!


Anssi (Ragamuffin) ihmettelee Expressien paljoutta Hangossa…

Hankoon oli saapunut runsaasti veneitä Turun suunnalta ja myös täysin uusia tuttavuuksia. Satamassa alkoi olla ahdasta, Expressit olivat 2 rivissä. Tällä menolla tarvitsemme kohta oman laiturin Regatassa :). No, viime vuosituhannen osallistujamääriin taitaa olla vielä matkaa.

Regatan voitosta käytiin tiukka kamppailu jonka voitti Expresso Love kipparina Michael Söderholm. Toiseksi tuli Lurifax pisteen hävinneenä ja Kira kaksi pistettä Lurifaxin jäljessä. Expresso Love voitti heti ensimmäisen Express-kisansa, kipparilla ja miehistöllä on kuitenkin takanaan vuosien kokemus kilpapurjehduksesta.

Sää Hangossa oli vaihteleva niinkuin aina. Torstaina puhalsi 16m/s ja lähtöä lykättiin. Laituriparlamentti mietti kisan jättämistä väliin kovan tuulen takia, lopulta suurin osa veneistä lähti radalle. Tuuli oli kova muttei mitenkään mahdoton. Kryssi-lenssi radalla Express pysyy täysillä purjeilla tässä kelissä vielä hyvin lapasessa. Ensimmäisen päivän voittaja oli Expresso Love, toisena Lurifax ja kolmantena Kira. Kovassa tuulessa ja aallokkossa oli poijut vaikea havaita ja useampikin vene ajeli merkit pitkäksi useaan kertaan ja huolella.

Toisena päivänä tuuli oli rauhoittunut. Love ja Lurifax kiistelivät aluksi kiivaasti johdosta, viimeisellä kryssillä Yola ja Ragamuffin haistoivat rannasta uuden tuulen parhaiten ja ohittivat kärkikaksikon. Tiukassa kamppailussa Ragamuffin pyörähti 360 astetta ja menetti mahdollisuuden voittoon Yolalle. Ennen viimeistä päivää Yola johti tasapisteissä Lurifaxin kanssa, Love ja Kira tiukasti kannoilla. Voittaja ratkaistaisiin viimeisessä lähdössä. Satamassa tutut voitonjuhlat jatkuivat aamuun saakka, ainakin voittajilla ja melkein voittajilla.

Lauantain sää oli mielenkiintoinen, 180 asteen tuulen kääntyminen vaihtoi radan suunnan… Pepperoni ja Prisca saivat hyvän etumatkan ja taistelivat lähdön voitosta, muu joukko seurasi kauempana, Kira ,Love ja Lurifax kiistelivät sijoilla 5, 6 ja 7 regatan kokonaisvoitosta. Lopulta Love hallitsi parhaiten tuulen oikut ja nousi 3. sijalle ja regatan voittoon. Hyvä suoritus kokeneelta miehistöltä uudessa luokassa.

Luokka näyttää ainakin Hangon valossa yhä paremmalta, uusia nuoria ja vanhoja kykyjä on tullut kisoihin ja kaikki ranking-kisat on voittanut eri vene. Hangossa kaikissa lähdöissä oli eri voittaja, iso luokka ei anna virheitä anteeksi.

Vastaa