Ruotsinmestaruus 2011 Sandhamnissa 1.-4.7.2011

Pressrelease Express SM 2011

Nu kör vi igång!

Äntligen är datumen helt spikade inför SM 2011. Efter en succe säsong med 56 på startlinjen i Marstrand så siktar vi givetvis på att vi når samma mål igen men denna gång i Sandhamn.

SM kommer gå under Sandhamn Race Week 1-4 Juli. Fredag 1 Juli blir inmätning och tune up 2-4 juli är race dagar.

Expressförbundet har lyckats boka ett antal bäddar på Lökholmen som tillfaller Express SM seglarna. Vill man bo i hus eller liknande bör man vara ute i god tid. Information om bokning av bäddarna(lägerboende) kommer längre fram via mejlutskick och http://www.expresseglare.org/ Tenderbåtar får 50 % på hamnavgiften under regattan.

Frukost och matpaket kommer finnas tillgängligt på Lökholmen där de flesta aktiviteter rörande Race Week kommer anordnas. En grillkväll i Sveriges Expresseglares regi kommer också ske plus mycket mer.

Sjösättning kommer ske i Saltsjöbaden och på Bullandö. Båtar som sjösätts på Bullandö kommer få erbjudande om bogsering till avsedd plats i Sandhamn.

Precis som föregående år kommer man kunna segla “för SM”, detta år i Sandhamn och då under Sandhamn open som går i början Juni. Det är ett ypperligt tillfälle att få segla in sig på SM vattnet. Båtar som vill kommer få möjlighet att ställa kvar båten på trailer i Saltsjöbaden mellan Sandhamn Open och SM . För närvarande finns 5-6 landplatser till förfogande. Vi undersöker även möjligheter att kunna förvara båten i vattnet, det återkommer vi om

Att SM i år går så tidigt ger fler en möjlighet att segla Nordiska Mästerskapen som i år går i Horsens Danmark Vecka 34.

KSSS satsar stort på att göra Race Week till en riktigt stor internationell regatta så räkna med grymt kul segling och stora internationella inslag denna vecka som avslutas med Gotland Runt.

Vi vill givetvis att så många express seglare som möjligt ska finnas på startlinjen från nybörjare till gammal räv så ge oss dina synpunkter hur vi skall kunna locka just dig till start. Mejla på expresspresident@live.se så ska vi se vad vi kan göra.

Vi återkommer med mer information under hösten.

/SM gruppen.

Vastaa