Kevätkokouksen satoa

Express-purjehtijoiden kevättapaamisessa 23.3. käytiin läpi edellisen kauden ja suunniteltiin tulevan kauden toimintaa. Toiminta jatkuu kaudella 2012 päälinjoiltaan entisen kaltaisena: ranking-sarja, kilpapurjehduskoulutusta ja syystapaaminen tullaan järjestämään tänäkin vuonna. Luokkaliiton tärkein haaste on edelleen saada luokkaan uusia purjehtijoita. Luokkaliitto oli esillä Venemessuilla 2012, mutta Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n luokkaliitoille varamaa nurkkausta pidettiin melko syrjäisenä.

Suomen luokkaliiton hallitus muuttui piirun verran, kun Meri Larivaara jättää hallituksen sihteerin tehtävän toistaiseksi keskittyäkseen uuden purjehtijasukupolven kasvattamiseen. Uutena sihteerinä jatkaa Manne Miettinen.

Hallituksen kokouksessa päätettiin, että Suomessa noudatetaan suoraan Ruotsin luokkasääntöä. Ruotsin luokkaliiton hallitus on päättänyt vuoden 2012 kevätkokouksessaan luokkasäännön muutoksista, joiden mukaan “alla typer av elektronisk navigationsutrustning med positionsbestämning” eli käytännössä GPS-laitteet ovat jatkossa sallittuja. Toinen merkittävä muutos luokkasääntöön on painorajan nostaminen 380 kiloon myös nelihenkisen miehistön osalta vuoden 2013 Ruotsinmestaruuskisoista alkaen. http://www.expresseglare.nu/sv/Klubben/Styrelsen-informerar/Dates/2012/2/Motioner/

Vastaa