Kira putsasi pöydän jälleenLM ja ranking-sarjan voitto tuttuun osoitteeseen

Kauden viimeisen ranking-osakilpailun, HSK:n 1.-2.9. järjestämän Albin Express -luokkamestaruuden voitto meni jälleen Kiralle, joka voitti jokaisen kuudesta lähdöstä. Näin Kira sinetöi kerralla sekä luokkamestaruuden että vuoden 2012 ranking-sarjan voitot. Pääasiassa navakassa 10 m/s purjehditun regatan toisen sijan nappasi Janne Laaksosen kipparoima Yola, joka parin vuoden Express-tauosta huolimatta löysi nopeasti entisen tuntuman ja nakutti neljässä lähdössä kakkossijan. Vuoden 2012 kolmanneksi paras Express-venekunta on Ari Kokon johtama Maximus, jonka shore team  venerakennusinsinöörien armeijan avustuksella sai korjattua Hangossa kolhintuneen veneen viime tingassa takaisin iskukuntoon ennen luokkamestaruuskisoja.

Muut tulokset löytyvät alla olevasta taulukosta

SijaVenePurjenumeroR1
14PlayFIN 2791
2KiraFIN 9032
3Lilla ExtraFIN 1533
4AdéleFIN 4594

sekä Hoskin julkaisemasta tulostaulukosta.

Espoo GP:n voitosta kisattiin elokuun viimeisenä viikonloppuna kevyissä ja lämpimissä kesäkeleissä. Kira voitti, lauantaina erinomaisesti purjehtinut Pepperoni tuli toiseksi, 4PLAY kolmanneksi ja tasaisesti purjehtinut Milla neljänneksi.


Ei tuule, ei. Lauantaiaamun peilityyntä.Kuva Tapani Juva.


Expressit lähtöä puuhaamassa sunnuntaina. Kuva Miika Kalliokari.

Vastaa