HSS Olympic Cup 25.-26.5.2013

Kira voitti kauden ensimmäisen regatan sarjalla ykkössijoja, mutta ei ehkä niin ylivoimaisesti kuin viime vuosina. Tiukimman vastuksen Kiralle antoi hienosti purjehtinut 4Play, joka on osoittanut vahvoja otteita myös KoPun tiistaikilpailussa toukokuussa. Kolmannelle sijalle tuli Pepperoni, jonka regatta oli nousujohteinen päätyen viimeisessä lähdössä toiselle sijalle. Mihin Pepperoni olisi vielä yltänytkään, jos lähtöjä olisi ollut enemmän. Neljänneksi tuli Bella Nova ja viidenneksi Ragamuffin.

Sää oli lauantaina osin aurinkoinen tuulen vaihdellessa 3-7 m/s. Sunnuntai oli kovatuulisempi 9-12 m/s ja broacheilta ja välinerikoilta ei vältytty. Sunnuntain ensimmäisessä lähdössä Ragamuffinin fokan ristiinskuuttausploki irtisanoi äkisti sopimuksensa ensimmäisellä kryssillä. Seuranneessa ketjureaktiossa fokan falli irtosi lukosta halssia vaihdettaessa ja suhteellisen hyvin alkanut ensimmäinen kryssi valui hiekkaan. Myös Ragamuffinin puolittain hajonnut keulagasti hajosi lopullisesti spinnujiipin päädyttyä broachiin ja Ragamuffin palautti noidannuolesta kärsivän miehistönjäsensä satamaan jättäen näin väliin viimeisen lähdön.

Tulostaulukko löytyy HSS:n sivulta http://www.hss-segel.fi/news/2013/hss-olympic-cup-gick-av-stapeln-i-stundtals-hard-vind

Vastaa