Kira piti pintansa Vuosikilpailussa 15.-16.6.2013

BMH Bella Nova ja Milla lauantain 1. lähdön kryssillä. Kuva Harri Lång.

Kamppailu jokaisesta sijasta oli tiukkaa kun 7 Expressiä otti toisistaan mittaa Vuosipäiväkilpailussa 15. ja 16.6.2013. Kira kampesi itsensä vielä voittoon, vaikka  3. ja 4. lähdössä Tuulia ja Pepperoni nappasivat paukun. Tammisaarelainen Tuulia näytti vahvoja otteita jokaisessa lähdössä ja tuli regatassa toiseksi, hyvin purjehtinut Pepperoni tuli kolmanneksi och BMH Bella Nova från Borgå kom på fjärde plats.

Lauantain raikas yli 11 m/s tuulenvire aiheutti jälleen väline- ja miehistövaurioita. 4Playn kippari Pekka Annunen otti toisen lähdön suoraan polille vertailtuaan puomin ja otsan lujuutta Hakonin lahden “suojassa”. Onneksi Pekka selvisi muutamalla tikillä ja oli jälleen iskussa sunnuntaina. Shore teamin ponnisteluista huolimatta Ragamuffinin toinenkin ristiinskuuttausplokin koroke vuodelta A.D. 1979 alkoi osoittaa väsymyksen merkkejä matkalla rata-alueelle ja skuuttaus muutettiin suoraksi.

Expressien 3. lähtö sunnuntaina. Kuva Harri Lång.

Sunnuntaina Kruunuvuorenselkä tarjoili mukavaa 5-7 m/s tuulta ja rata-alueelle tyypillistä tuulen voimakkuuden ja suunnan vaihteluita purjehtijoiden iloksi. Kamppailu oli yllättävän tasaväkistä ja veneet pakkautuivat usein ahtaaksi jonoksi ylämerkillä.

Täydellistä tuloslistaa voi tutkiskella HTPS:n sivuilla ja Harri Långin upeita kuvia Flickr-palvelussa.

Vastaa