Luokkaliitto

28337781591_e2bed746a4_b

Suomen Express-purjehtijat on luokkaliitto, jonka tarkoituksena on tehdä purjehduksesta entistäkin hauskempaa. Venekuntien keskinäinen yhteydenpito on ykkösasia ja sen ohella kilpailujen organisointi purjehtijoiden ja seurojen kanssa.

Express-luokassa vallitsee erittäin hyvä henki, vaikka radalla kilpaillaankin joskus tosissaan. Toiminta nykyisellään painottuu vahvasti kilpailupuoleen, mutta kaikki purjehtijat ovat tervetulleita mukaan, kunhan vene on Albin Express. Toimintaa järjestetään jäsenistön kiinnostuksen ja aktiivisuuden mukaan.

Luokkaliittotoiminnassa on pyritty pitämään asiat mahdollisimman yksinkertaisina. Niinpä mitään “virallista” organisaatiota toimihenkilöineen ja kokouksineen ei ole olemassa, vaan asioita hoidetaan muiden hommien ohessa silloin kun niille on aikaa. Yhteydenpitoon ja tiedotukseen käytetään pääsääntöisesti keskustelufoorumia sekä Facebook-ryhmää (Finnish Albin Express sailors). Tarkoituksena on välttää viimeiseen asti turhaa vaivaa. Luokkaliiton tärkein tehtävä on kilpailuista sopiminen purjehtijoiden ja seurojen kanssa.

Luokkaliiton verkkosivuilla julkaistaan ajankohtaista infoa nykyisille ja yleistä tietoa tuleville Express-purjehtijoille. Jos kaipaat veneestä tai toiminnasta enemmän tietoa kuin mitä täältä löytyy, olet luultavasti jo koukussa: ota yhteyttä ja liity mukaan!

Hallituksen jäseninä toimivat vuonna 2024 Arno Niiranen, Kristian Thomasson (kristian.thomasson “at” iki.fi, 040-7007670 ja Jyri Oksanen (jyri.oksanen “at” expresspurjehtijat.net).

Muita Albin Express luokkaliittoja

Sveriges Expresseglare
Norsk Express Klubben
Express Klubb Danmark
Deutsche Express Klassenvereinigung

Vastaa