Ranking-tilanne Espoo GP:n jälkeen


Expressien ja FE83:en 1. lähtö lauantaina.
Kuva: Erik Lähteenmäki, sailpix

Espoo GP tarjosi jälleen mielenkiintoisia haasteita niin miehistöille kuin kilpailulautakunnallekin. Kilparadoille palannut Lurifax esitteli vakuuttavia otteita, mutta hilpeästi soinut luritus vaihtui molliin 4. lähdössä, kun veneessä ei ilmeisesti hoksattu mitä se Japanin lipun näköinen viiri lautakunta-aluksessa oikein merkkasi. Yksi epävireinen törähdys pudotti Lurifaxin ykkössijalta kolmanneksi. Näin luokkamestaruus pysyi Kiran hyppysissä tänäkin vuonna, vaikka Kiran miehistössä oli varmaankin ehditty vuodattaa tuskan hikeä, niin että näköä haittasi. Kakkossijan arvoisesti väänteli Pepperonin miehistö pippurimyllyä Maximuksen kirveleviin haavoihin ja vilautteli kerran närhen munia Kirallekin. Lähtöjen välissä on tosin lähes kaikki venekunnat vilautelleet viiriäisen ja muiden siivekkäiden munia…

Espoo GP:n tulostaulukko on julkaistu Espoon merenkävijöiden sivulla ja jälkipelejä voi käydä GPS-trackien avulla, jotka on julkaistu h-vene.netin sivuilla. Jos sinulla on GPS-tallenne jostain Espoo GP:n lähdöstä, niin lähetä se Sampsa Söyrilälle, joka julkaisee sen ko. sivulla. Mitä enemmän trackejä sitä mielenkiintoisemmat jälkipelit.

Pävitetty ranking-tilanne käy ilmi oheisesta taulukossa

Ajatus “Ranking-tilanne Espoo GP:n jälkeen”:sta

  1. Ohoi,

    Onnittelut Kiralle voitosta!

    Katkeraltahan tappio maistui kun vesillä jälleen kerran purjehdittiin ainakin omasta mielestä erinomaisesti. Startit sujuivat hyvin ja venevauhti oli ihan OK eikä taktisestikaan tehty mitään suuria mokia. Lauantain kolmannessa lähdössä tuli pieni kauneusvirhe kun päätettiin ajaa Pepperonin kanssa oikeaan laitaan eikä seurattu Kiraa vasempaan laitaan, mutta kaikkia vastaan ei voi ajaa. Sunnuntaina sitten hallittiin kaikkia startteja mutta vauhtisokeus iski ja ajettiin liikaa kierroksia

    Oli tietysti oma vika kun ei huomattu 1 lippua mutta ei tullut pieneen mieleen, että hyvässä tuulessa ajettaisiin 4 tunnin aikana vain 2 yhden kierroksen kisaa. Mielestäni luokkamestaruuskisoissa olisi myös hyvä olla ainakin yksi poisheitto jotta joku fataali virhe yhdessä kisassa ei pilaisi kokonaistulosta.

    Kilpapurjehdus on jäänyt viime vuosina tosi vähälle useista tekijöistä johtuen eikä tämäkään kokeilu ihan putkeen mennyt. Meillä ei oikein onni ole ollut myötä. Onhan tässä talvi aikaa opetella lippuja ja lukea sääntöjä jos ensi kesänä yritetään uudestaan.

Vastaa