Luokkamestaruus 2013 Kiralle

KiraKiran voittoisa miehistö poseeraa LM-pystin kerta. Miehistössä purjehti Tuure Ala-Paavola, Anton Tuomisalo ja Kristian Thomasson, Kuvasta puuttuu Karl-Henrik “Nenne” Stålström. Kuva: Pekka Annunen.

Express-luokkamestaruus purjehdittiin 10. ja 11. elokuuta HSK:n järjestämänä samalla radalla X-99 ja First 31.7 -luokkien kanssa. Järjestelyt olivat erinomaiset ja kumpanakin päivänä ajettiin kolme lähtöä ilman turhaa odottelua.

Kuuden lähdön jälkeen voittajaksi seuloitui Kira tasapistein Pepperonin kanssa. Kun huonoimman lähdön sai pudottaa pois, niin voitto ratkesi pisteellä Kiran eduksi, jolla oli lyödä tiskiin nelossija, kun Pepperonin huonoin lähtö oli kolmossija. Elämä on.

topthreeLuokkamestaruuskisojen kolme parasta venekuntaa ryhmäpotretissa. Vasemmalta lukien: Pepperoni, Kira ja Tuulia. Kuva Pekka Annunen.

Täydelliset tulokset löytyvät HSK:n kisasivulta.

Piikkipaikan nappasivat vuorollaan Kira (3 kertaa), Pepperoni (2 kertaa) ja Tuulia (kerran), joten kärjenkin osalta kilpailu oli tasaista ja jännittävää. Myös sää- ja tuuliolosuhteet tarjosivat vaihtelua ja miehistöjä testattiin regatan aikana kevyestä kovaan tuuleen ja hieman siitä väliltäkin.

 

Vastaa