HTPS vuosipäiväkilpailu tarjosi jännitystä loppuun asti

Lauantaina purjehdittiin navakassa ja puuskaisessa pohjoisen puoleisessa tuulessa. 4Playn vauhti oli hyvä ja kun reititkin oli kohdillaan, tuloksena oli kaksi paukkua. Tuulia tuli molemmissa lähdöissä toiseksi ja Kira kolmanneksi.

Sunnuntaina jatkettiin pohjoisen puoleisella keskikelin tuulella.  Ensimmäistä lähtöä saatiin hieman odottaa tuulen kääntyessä oikealle ja järjestäjien korjatessa rataa. Lähtö oli jännittävä ja tilanteet vaihtelivat. Tuulia johti, mutta lopulta Kira oli hieman nopeampi ja siirtyi toisella kierroksella kärkeen. Viimeisellä lenssillä tuuli hiipui ja uusi tuuli tuli vain hetken päästä vastakkaisesta suunnasta, jolloin lenssin loppu luovittiin ja maaliin tultiin myötäisessä. Maalissa järjestys Kira, Tuulia, Elanor, 4Play, Järnet. Pistetilanne viimeiseen lähtöön oli jännittävä, Kiralla ja Tuulialla oli mahdollisuus lähdön voitolla koko kisan voittoon, 4Playlle olisi riittänyt toinen sija. Viimeinen lähtö purjehdittiin reippaassa lounaistuulessa. Ensimmäisellä ylämerkillä neljän kärjessä erot olivat pienet. Kira sai nyt nauttia kärjessä purjehtimisen helppoudesta, muiden joutuessa kamppailemaan sijoituksista. Kira otti paukun, Tuulia toinen ja 4Play aivan Tuulian kannassa kolmas.

Tällä kertaa onni suosi Kiraa, 4Playn tullessa tasapisteissä toiseksi ja tasaista 2-sarjaa nakuttanut Tuulia vain pisteen perässä kolmanneksi.

Kisan tulokset tässä: http://htps.fi/a/kilpailut/tuloksia/677-vuosipaivakilpailu-2014-tulokset

Hyviä kuvia löytyy täältä: https://www.flickr.com/photos/harrilang/sets/72157644779066459/

Vastaa