Kevätkokouksen pöytäkirja

Suomen Albin Express -purjehtijoiden kevätkokous järjestettiin 11.2.2017 Bryggeri Helsinki -panimoravintolassa (Sofiankatu2). Kokous avattiin klo 19:00. Kokoukseen osallistui ilahduttavasti kymmenen henkilöä kuudesta eri venekunnasta. Tarkemmat osallistujatiedot pöytäkirjan alaosassa.

Kokous valitsi Suomen Express-purjehtijoiden puheenjohtajaksi kaudelle 2017 Vesa Lindqvistin. Rahastonhoitajaksi valittiin Kristian Thomasson.

Kokouksessa käsiteltiin kauden 2017 ranking-sarjan osakilpailut, pisteenlaskujärjestelmä ja luokkaliiton rahoitus.

Ranking-sarja 2017 ja pisteenlaskujärjestelmä

Keskustelu avattiin yksimielisellä päätöksellä merkitä Hangon Regatta Albin Express -luokkamestaruuskilpailuksi. HTPS:n järjestämästä Vuosipäiväkilpailusta käytiin enemmän keskustelua, koska kilpailun ajankohdasta oli järjestävän seuran verkkosivujen perusteella hieman epäselvyyttä. Vuosipäiväkilpailu pidetään tänä vuonna jo toukokuussa.

Kokouksessa pidettiin useita painokkaita puheenvuoroja saada myös saaristopurjehduksen klassikko – Emäsalon Lenkki mukaan ranking-kalenteriin. Hieman epäröiden kokous päätti valita myös Emäsalon Lenkin mukaan kalenteriin. Ranking-sarjan pisteenlaskuun mukaan laskettavien osakilpailuiden määrää päätettiin vähentää yhdellä, jotta pitkä saaristokilpailu ei kuitenkaan muodosta kynnystä ranking-menestykselle.

Syyskaudelle kokous päätti valita ranking-osakilpailuiksi kaksi matalan osallistumiskynnyksen kilpailua – Koivusaaren pursiseuran tiistaikilpailut. Kokoukseen osallistujat olivat lopulliseen ranking-kalenteriin tyytyväisiä sen matalan osallistumiskynnyksen ja monipuolisuuden vuoksi.

Albin Express ranking-sarja 2017

 1. Vuosipäiväkilpailu, ratakilpailu, 27.-28.5.2017
 2. Emäsalon Lenkki, pitkä saaristopurjehdus, 17.-18.6.2017
 3. Hangon Regatta, luokkamestaruuskilpailu, ratakilpailu, 7.-9.7.2017 (vielä vahvistamaton päivämäärä)
 4. KoPun tiistaikilpailu, lyhyt saaristopurjehdus, 22.8.2017 (vielä vahvistamaton päivämäärä)
 5. KoPun tiistaikilpailu, lyhyt saaristopurjehdus, 29.8.2017 (vielä vahvistamaton päivämäärä)

Kaudelle 2017 ranking-sarjan pisteenlaskujärjestelmää päätettiin muuttaa siten, että pisteytykseen lasketaan mukaan kolme (3) parasta kilpailua.

Luokkaliiton rahoitus

Luokkaliiton toiminnan edistämiseksi päätettiin kantaa kaudella 2017 venekohtainen 30€ kannatusmaksu. Maksu on vapaaehtoinen. Maksu suoritetaan 1.5.2017 mennessä rahastonhoitajan ylläpitämälle Suomen Express-purjehtijoiden tilille: FI40 1613 3500 0095 69.

Maksalla edesautat luokkaliittotoiminnan jatkuvuuden ja kehittymisen. Vuonna 2017 luokkaliiton toimintakulut arviointiin olevan yhteensä maksimissaan 300€. Kuluja ovat mm. sivuston kk-maksu, domainin uusiminen, SPV:n mahdollinen luokkaliittomaksu, promomateriaalin tuottaminen sekä palkintoihin menevät kulut. Ilmoita maksustasi myös kommentoimalla tämän viestin kommentteihin veneen ja maksajan nimi sekä maksupäivä. Kiitos.

Osallistujat

Kokoukseen osallistui seuraavat venekunnat ja purjehtijat:

 1. Kira, HSK
  – Kristian Thomasson
  – Tero Aulanko
 2. Sara, ESF
  – Emil Lindblom
  – Jonas Dahlström
 3. Bluegrass, KoPu
  – Marianne Tamminen
  – Jyri Oksanen
 4. Fågeli, Nokkala
  – Paavo Pörsti
  – Mikael Ervamaa
 5. Jynx, HSK
  – Vesa Lindqvist
 6. Lurifax, KoPu
  – Juha Hänninen

Kokous päätettiin klo 22:00.

 

Vastaa