Expressit jälleen Suunto Cupin suurin luokka!


Ilahduttasti 16 venettä saapui lähtöviivalle ja lisää veneitä on tulossa kisoihin kesällä. Expressin suosio jatkuu ja luokka taitaa olla tällä hetkellä pääkaupunkiseudun suurimpia yksityyppiluokkia.

Uudet ja vanhat venekunnat ovat treenanneet KoPulla maanantaisin, parhaimmillaan harjoittelemassa on ollut 6 venekuntaa. Kisa olikin tasaista, kaikissa neljässä lähdössä oli eri voittaja. Sijoitukset vaihtelivat todella oikukkaassa tuulessa paljon.

Kisat käytiin D-radalla Melkin eteläpuolella. Sää oli lauantaina sateinen ja tuuli shiftaili todella voimakkaasti. Ensimmäinen lähtöyritys johti yleiseen takaisinkutsuun. Samassa X-35 ja X-99 tulivat alamerkilla ja seuraava lähtöä jouduttiin odottamaan melkoinen tovi. Toisella yrityksellä päästiin matkaan, tuuli kääntyi kisan aikana niin paljon, että ensimmäisen kryssin jälkeen kisa meni jonoajeluksi jonka voitti Petrina, Prisca toinen ja Lurifax kolmas. Toisessa lähdössä vastatuuliosuudesta tulikin spinnuosuus ja päinvastoin. Sijoitukset vaihtelivat rajusti ja kannatti olla hereillä ja seurata tuulen muutoksia. Nota Bene johti hyvän ensimmäisen kryssin jälkeen selvästi, muu fleetti taisteli himmeämmistä mitaleista. Viimeisellä myötätuuliosuudella oikukkaassa tuulessa Kira, Lurifax ja Yola kuitenkin kuittasivat Nota Benen ylivoimaiselta näyttävän johdon ja jättivät sen lopulta neljänneksi.

Sunnuntain sää oli aamulla sumuinen ja kilpailua jouduttiin lykkäämään. Sää kuitenkin selkeni ja kilpailu voitiin viedä loppuun hienossa aurinkoisessa säässä ja keskituulessa. Tässä vaiheessa kilpailun voittaja oli vielä täysin auki. Ensimmäinen lähdön näytti vievän Prisca, mutta pieni virhe viimeisellä ylämerkillä ja voitto tarjottiin hopeavadilla tasaisesti purjehtineelle Lurifaxille. Järnet tuli toiseksi ja nousi mukaan voittokamppailuun. Nota Bene näytti, ettei edellisen päivän hyvät esitykset olleet sattumaa ja tuli kolmanneksi. Viimeisessä lähdössä saatiin taas uusi voittaja, kun Yola kuittasi lähdön selvästi. Lurifax tuli toiseksi ja Järnet kolmanneksi.

Vastaa