Verkkosivut päivittyivät

Luokkaliiton verkkosivut siirtyivät vuodenvaihteessa uudelle sisällöntuotantoalustalle (WordPress) ja samalla ulkoasu pistettiin uusiksi. Kaikki vanha sisältö, mukaanlukien Express Wikiin kirjoitetut kolme artikkelia on siirretty uudelle alustalle ja löytyvät samalla haulla kuin muutkin sivut. Uudistuksen tavoitteena on sisällöntuotannon helpottamisen lisäksi antaa vireä kuva luokkaliiton aktiivisuudesta.

Sisältö on jaoteltu hieman eri tavalla kuin vanhassa sivustossa. Uusi sivusto on jaettu neljään pääosioon (etusivu, vene-sivu, luokkaliitto-sivu ja kilpapurjehdus-sivu). Idea on, että em. pääosioissa julkaistaan hitaasti muuttuvaa tietoa veneestä, luokkaliitosta jne. Uutiset ja muu lyhytikäinen tieto julkaistaan artikkeleina, jotka on luokiteltu kisaraportteihin, tuloksiin, sekaviin (eli vaikeasti kategorisoitaviin) ja tuunaukseen (eli veneen virittelyä koskeviin artikkeleihin) jne. Luokittelujen pitäisi olla melko itsensä selittäviä. Ellet heti paikallista etsimääsi, niin kokeile ensin hakutoimintoa (oikeassa ylänurkassa purjekuvan alapuolella). Ellei haku paikallista etsimääsi, niin ota yhteyttä osoitteeseen webmaster “ät” expresspurjehtijat.net

Uusi alusta ei kuitenkaan pysty tuottamaan kuin nätin käärepaperin,  sisältö eli hauskasti kirjoitetut kisaraportit tarvitsevat edelleen kirjoittajiaan, valokuvat ja videot kuvaajiaan. Webmasterina voin kyllä julkaista, editoida ja antaa viimeisen silauksen, mutta ilman voittajien kirjoittamia kisaraportteja ja tee-se-itse-miesten tilityksiä varustelukilvasta sivusto ei voi jatkaa kunniakkaita perinteitään.

Valokuvien julkaisemista varten olen perustanut Express-purjehtijoiden Picasaweb-sivuston, jonne toivon kaudesta 2010 lähtien hajautetusti vietävän kuvia kisoista ja muista tapahtumista. Kuvat ja videot ovat olennaisia mausteita kertomuksessa Expressin menestystarinassa.

Manne, webmaster 2009-

Vastaa